Tuesday, January 17, 2017

Seronoknya bila URL address di "shorten link" kan

Bismillah...
SharinIsCaring,
JOM BELAJAR
EMBRACE THE KNOWLEDGE

Terdapat banyak shorten link yang disediakan untuk memendekkan kita punya url yang panjang berjela-jela. Kenapa kita nak pendekkan link kita yang panjang-panjang tu ye, ini yang boleh Kay terangkan :
1. Senang nak taip dan tunjukkan rakan-rakan sekerja.
2. Senang  nak share dekat mana-mana group whatsapp ke telegram ke
3. Senang nak hafal ,sebab pendek
Kalau nak lagi best kita sign up dulu dalam shorten link tu, kalau tak nak sign up pun tak mengapa.
Sebenarnya, ada banyak lagi kepentingan dan kelebihan kalau buat shorten link ini. Bila rakan-rakan dah buat, alamilah sendiri kebaikannya ya.
Shorten link ni ada yang free dan ada yang berbayar, so pilih je yang free, kan bonus tu

Antara Shorten yang paling popular

Ini antara shorten link yang biasa Kay guna .

1. gg.gg
2. bit.ly
3. tiny.cc
4. goo.gl

Rakan-rakan semua, ada banyak lagi tau, boleh klik kat sini
Contoh link panjang site VLE Kay :
https://tba4013.1bestarinet.net/pengurusan2016

bila dah shorten link jadi :
http://gg.gg/portalskk
Jadi, apa tunggu lagi, jom pilih je shortcut mana yang rakan-rakan suka, Selamat Mencuba
SELAMAT MENCUBA, Terima Kasih



No comments:

Post a Comment